Hírek - Gömb alakú PC-t a Zotac-tól - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Gömb alakú PC-t a Zotac-tól

A ZBOX sorozat legújabb tagja, a 01520, formájával szerezne magának rajongókat, mely a január 7-e és 10-e között megrendezett CES2014-es kiállításon mutatkozott be Las Vegasban.

A Zotac standján számos egyéb hardver között a ZBOX mini PC-k képviseltek egy nagyobb szeletet, mely sorozatot a gyártó már-már tökélyre fejlesztett. Azonban megelégelve a szokásosnak mondható négyszögletes formákat, most valami újjal is készültek, a gömb alakot formázó ZBOX 01520 típusjelzésű masinával.
Természetesen nem egészen gömb alakzatról beszélünk, hiszen akkor a masina legurulhatna az asztalról, tehát lapos talpat és csapott hátoldalt kapott. A hardver a gömb belsejében lapul, amihez nem túl bonyolult hozzáférni, az egész ugyanis kettéválasztható – nagyjából úgy, mint a kézi lottósorsolásnál használt számhúzó golyók. Belsejében egy Intel Core i3-4010U processzor kapott helyet, ami mellé két SO-DIMM foglalatba pakolhatók DDR3 memóriák és egy mSATA csatolófelületű SSD. Ezenkívül megoldották, hogy egy hagyományos 6 Gbps-os SATA porttal felvértezett 2,5"-es tároló is elhelyezhető legyen.
A dedikált VGA már nem fért volna el, így a képszámítás feladatát a processzorba integrált Intel HD Graphics 4400 látja el. Ezenkívül az alaplapra forrasztott Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac Wi-Fi és Bluetooth 4.0 hálózati vezérlőkkel rendelkezik, csatolófelületekből pedig négy USB 3.0, két USB 2.0, HDMI és DisplayPort áll a rendelkezésre, bónuszként pedig egy 4 az 1-ben kártyaolvasót is tartalmaz az összeállítás.
Az árazásról és a megjelenés dátumáról a gyártó nem árult el részleteket, de annyit már tudni lehet, hogy lesz belőle "Plus" verzió is, amihez a vállalat 4 GB RAM-ot és 500 GB-os HDD-t is mellékel.

forrás: ph
feltöltve: 2014. január 12.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek