Hírek - Nem csak az XP-nek lesz vége... - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Nem csak az XP-nek lesz vége...

Kinyírja ingyenes vírusirtóját az XP-n a Microsoft. Letölteni biztosan nem lehet majd április közepétől a Security Essentials-t, de az még kérdéses, hogy a már feltelepített példányok frissítésével mi lesz.

Azok a felhasználók akik nem váltanak az elkövetkező néhány hónap során a Windows XP-ről, nem csak biztonsági résekkel maradnak majd együtt, de vírusvédelem nélkül lesznek kénytelenek szembenézni az internet felől érkező fenyegetésekkel is az ominózus időpontot követően. Legalábbis akkor, ha eddig a kártevők elleni védekezésre a Microsoft Security Essentials csomagját használták - utóbbi elérhetőségét ugyanis a redmondi konszern az alaprendszer támogatásával együtt meg fogja szüntetni számukra.

Az még nem egyértelmű, hogy a már feltelepített Security Essentials példányokkal mi történik, és hogy azok képesek lesznek -e a Microsoft által ezt követően a többi Windows-hoz (is) kiadott vírusdefiníciós állományok letöltésére az inkriminált időpont után. Az biztos, hogy április közepe után nem lehet majd a szoftver XP-s változatát letölteni a Microsoft honlapjáról, és valószínűleg a korábban letöltött állományok a frissen újrahúzott XP-kre telepítésével is gondok lesznek.

Bár a Windows XP-hez elvileg más ingyenes vírusirtó programok is elérhetőek, kérdéses, hogy azok készítői is meddig fogják - vagy fogják -e egyáltalán - a lassan másfél évtizedes rendszeren működést biztosítani annak támogatása megszűnését követően. Foltozatlan sebezhetőségek mellett ugyanis erősen lecsökkenhet, sőt, nullára redukálódhat más vírusvédelmi megoldások hatékonysága is, hiszen a kártevők a biztonsági rések kihasználásával könnyűszerrel megkerülhetik ill. deaktiválhatják majd azokat, lehetetlenné téve azonosításukat. A Microsoft a Security Essentials vírusirtót 2009-ben vezette be, és az rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert a felhasználók körében megbízhatósága, valamint a konkurens megoldásokhoz képest igen szerény erőforrásigénye és szinte észrevehetetlen működése miatt. Ugyanakkor a program felismerési hatékonysága az utóbbi időben leromlott, ami miatt a Microsoft manapság már csak más megoldásokkal kombinálva javasolja használatát.
feltöltve: 2014. január 15.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek