Hírek - Ingyenes változatot adhat ki a Windows 8.1-ből a Microsoft - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Ingyenes változatot adhat ki a Windows 8.1-ből a Microsoft

A Microsoft a Windows hamarosan megjelenő frissítésével párhuzamosan egy ingyenes változatot is bejelenthet operációs rendszeréből - spekulál redmondi berkekből kiszivárgott információk alapján a ZDNet.

A "Windows 8.1 with Bing"-ben a hírek szerint a Google-ről a Microsoft keresőjére váltással és talán reklámok megjelenésének elviselésével kellene a felhasználóknak a rendszer használati jogáért "fizetniük".
A lépés összhangban lenne a Microsoft a közelmúltban kiszivárgott más terveivel is, amik arról szóltak, hogy Redmond ingyenessé kívánja tenni a Windows mobilos és táblagépes változatát, illetve drasztikusan csökkenti az asztali Windows licencdíját is. A konszern ezzel nyilvánvalóan a Google-lal szemben szeretné felvenni a versenyt, amely szintén kvázi ingyenesen bocsátja operációs rendszereit - az Androidot és a Chrome OS-t - a felhasználók és a gyártók rendelkezésére, és azok fejlesztési költségeit a kapcsolódó termékei révén hozza be, sokszorosan.
Ugyanakkor a ZDNet szerint a Microsoft egyelőre csak kísérletezik a dologgal és végleges döntés sem született még az ügyben. Ez azt jelenti, hogy elképzelhető, hogy a Windows with Bing végül nem ingyenes, hanem csak árcsökkentett lesz - vagy akár egyáltalán nem is válik majd elérhetővé, ha a cégnek nem sikerül megfelelő módot találnia a kiesett bevételek kompenzálására.


forrás: ZDNet, PCForum
feltöltve: 2014. február 28.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek