Hírek - Beköltözik a Windows az autókba is - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Beköltözik a Windows az autókba is

Miután az Apple bejelentette, hogy iOS 7.1-gyel az autókba is beköltözik az iOS, ki gondolta volna, hogy a Microsoftnak is ez jutott eszébe.

A Windows Phone-t futtató eszközök is képesek lesznek az Apple CarPlay-éhez hasonlóan vezérelni az autó kijelzőjét.

A rendszer hasonlít a Microsoft jelenlegi felhasználói felületeire, aki használt már Windows Phone-t vagy Windows 8-at, az nem fog meglepődni a Windows in the car kinézetén.

A kijelzőn keresztül az autó funkciói is vezérelhetőek lennének a Microsoft szerint, de ami a legérdekesebb az az, hogy külső fejlesztőknek is kinyitnák a platformot. A balesetek elkerülése érdekében a Windows in the car két üzemmódban tud működni: egy vezetés alatti és egy parkoló üzemmódban. Utóbbi esetben ránézhetünk a kijelzőre, így kisebb vezérlők és több tartalom jelenhet meg, míg előbbi esetben ez nem lenne jó szerencsés gyakorlat és Windows tulajok árokban kötnének ki.

A Microsoftnál komolyan vették a dolgot, ahogy erről Steve Teixeira beszámolt. Megfigyelték a vezetők szemmozgását, amikor a Windows in the car rendszert használják és úgy találták, hogy nem lesz veszélyes.

A projekt mihamarabbi megvalósulását csak az gátolja, hogy jelenleg egyetlen autógyártó sem áll a Microsoft mögött. Nagy kár, hogy a Nokia nem gyárt autókat.

forrás: beszeljukmac.com
 
feltöltve: 2014. április 9.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek