Hírek - Nem sokat kellett várni az XP első javíthatatlan hibájára - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Nem sokat kellett várni az XP első javíthatatlan hibájára

Pontosabban az XP részét is képező Internet Explorer böngészőben fedeztek fel egy eléggé komoly biztonsági hibát, melynek kihasználásával távolról is majdnem bármit meg lehet tenni a számítógéppel. A Microsoft tájékoztatása szerint a probléma a szoftver mindegyik aktuális verzióját érinti, javítás egyelőre nincs. Az XP-t használóknak pedig most először nem is lesz, soha.

A meglátogatott weboldalakba ágyazott kóddal kihasználható az Internet Explorer azon sebezhetősége, melyről maga a Microsoft is biztonsági közleményt adott ki. A szoftverhibát kihasználó támadók átvehetik az irányítást a számítógép felett, minden jogosultságot megszerezhetnek távolról, amellyel a gép előtt éppen ülő felhasználó rendelkezik.

A sebezhetőség az Internet Explorer 6, 7, 8, 9, 10 és 11-es verzióját érinti – azaz az összes aktuálisat.

A mostani hiba az első a Windows XP támogatásának megszüntetése óta. Az operációs rendszerként XP-t használók számára most válik először kézzelfoghatóvá a probléma: míg az újabb Windows-verziót futtató gépekre a Microsoft alighanem pár napon belül kiadja a hibajavítást, a Windows XP-s gépeken ez a hiba örökre megmarad, a rendszer mostantól kezdve bármikor sebezhető lesz.


feltöltve: 2014. április 28.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek