Hírek - Microsoft BizSpark: avagy Microsoft támogatás informatikai cégek részére - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Microsoft BizSpark: avagy Microsoft támogatás informatikai cégek részére

Továbbra is tart a Microsoft BizSpark programja Magyarországon is, amellyel fejlesztő kis- és középvállalkozások alapítását és elindulását támogatja
a redmondi cégóriás.


A cég most három évig támogatja a hazai informatikai vállalkozásokat BizSpark programjában, amelynek célja a kis magyar fejlesztő cégek és a frissen indított vállalkozások sikeres működésének támogatása. A BizSpark segítségével ezek a fejlesztő cégek gyorsan, egyszerűen, induló költségek nélkül juthatnak hozzá a Microsoft aktuális, teljes értékű fejlesztőeszközeihez, valamint kiszolgálótermékeinek licenceihez. A BizSpark keretében a Microsoft ezenfelül technikai és marketing támogatást is nyújt. A BizSpark Program a hálózati partnerek (un. Network Partners) szaktudására és erőforrásaira épül. Ezek a tipikusan vállalkozói közegben már sikeresen működő cégek és szakemberek útmutatást nyújtanak, és biztosítják a szükséges erőforrásokat az induló vállalkozások sikere érdekében. A BizSpark a világ számos országában található több száz olyan szervezet erőforrásait és támogatását segít igénybe venni, mint a gazdaságfejlesztési ügynökségek, egyetemi inkubátorok és olyan befektetők vagy befektetői érdekképviseleti közösségek, mint a The National Venture Capital Association (NVCA) vagy a The Indus Entrepreneurs (TiE).
A BizSpark részeként a Microsoft hároméves Microsoft Developer Network (MSDN) Professional előfizetést bocsát az induló vállalkozások rendelkezésére, amelyek így számos olyan fejlesztő eszközt tölthetnek le, amelyek elengedhetetlenek a Microsoft platformra készített alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez és fenntartásához. A hároméves előfizetés során ingyenesen letölthető szoftverek értéke összesen körülbelül 34-42 millió forint. A letölthető alkalmazások között megtalálható a Microsoft Visual Studio fejlesztői környezet és több más teljes verziós üzleti alkalmazás is.. A BizSpark az MSDN hálózaton keresztül szakértői támogatási szolgáltatásokat és információs erőforrásokat is biztosít a vállalkozások részére.
A Microsoft a BizSpark keretében biztosítja továbbá az alkalmazáshosztolási és -felügyeleti kiszolgálóinak teljes licencét, így többek között a Windows Server, Microsoft SQL Server, Microsoft Office SharePoint Portal Server, BizTalk Server és Systems Center megoldásokat. A lista hamarosan bővül a Microsoft Dynamics CRM termékkel is. A programban a világ számos országában kiszolgálókkal jelen lévő partnereink is részt vesznek, így a termékeikkel vagy szolgáltatásaikkal az interneten megjelenni kívánó vállalkozások ezt kedvezményesen tehetik meg.
Emellett az induló vállalkozások számára lehetőség nyílik arra, hogy megjelenjenek, és bemutatkozási lehetőséget kapjanak az induló vállalatokat tartalmazó BizSparkDB internetes adatbázisban. A Microsoft minden nap kiválaszt egy ígéretes vállalkozást, amelyet részletesen bemutat a közönségnek.
A szűkebb értelemben vett BizSpark keretrendszer mellett a BizSpark programban részt vevő vállalkozások számára a Microsoft további lehetőségként 150 USD havi keretet biztosít a Microsoft Azure felhőben (akár open source alkalmazás futtatásához is). Az Azure Services Platform olyan megoldás, amellyel újgenerációs alkalmazások fejlesztése válik lehetővé: a számítási felhő és az adatközpont közötti alkalmazások döbbenetesen új élménnyel gazdagítják majd a felhasználókat a számítógépen, az interneten és a telefonon egyaránt. Az Azure Services Platformot a Microsoft októberben jelentette be a Microsoft Professional Developers Conference 2008 rendezvényen.
A Microsoft gondoskodik arról is, hogy a BizSpark-tagok értesüljenek minden, az induló vállalkozásokat érintő programról, így többek között a Microsoft Web Platform Installer vagy a Microsoft Web Application Installer programról is. Az ajánlatoknak köszönhetően a fejlesztők könnyebben dobhatnak piacra olyan nagyszerű PHP és .NET webes alkalmazásokat, amelyek letöltése, telepítése és beállítása egyszerű, amelyeknél a fejlesztés és a tervezés nem válik el egymástól, és amelyek előre csomagolt, nyílt forráskódú alkalmazásokkal egészülnek ki, ugyanakkor zökkenőmentesen működnek a Microsoft Web Platform rendszeren. Mindemellett folyamatos szakmai támogatást nyújt a Microsoft Azure, Windows 8, Windows Phone alkalmazásfejlesztésben.

A program belépési feltételei nagyon egyszerűek:
- legyen 5 évnél fiatalabb a cég, és formája ne legyen Nyrt.,
- nettó árbevétele legyen kevesebb mint 1 millió USD
- alkalmazásfejlesztésben vagy software-as-a-service (SaaS) területen tevékenykedjen.

További információk angol nyelven az alábbi oldalon olvashatók: http://www.microsoft.com/bizspark/
feltöltve: 2014. június 8.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek