Hírek - Megkezdődik a Windows 7 végjátéka - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Megkezdődik a Windows 7 végjátéka

A Microsoft úgy döntött, rituálisan feláldozza a Windows 7-et, így novembertől nem kapnak licencet a gyártók, nem tudják előre telepíteni a számítógépekre. Ettől várják, hogy a Windows 8 jobban elterjedjen.

Nagyon lassan váltanak a felhasználók új WIndowsra, a Windows 8 és 8.1 piaci részesedése még csak a 15 százalékos határt lépte át. Még mindig elterjedtebb a Windows XP, melynek a részesedése kicsivel 20 százalék alá esett. Egyedül a Windows 7 tartja magát, az öt évvel ezelőtt bemutatott rendszer a windowsos gépek 53 százalékán található meg.
Hamarosan azonban a Windows 7 elterjedtsége is változhat, mert a Microsoft október 31. óta nem ad el több licencet a pc-gyártóknak és rendszerépítőknek. Ez a változás az otthoni Windows 7 Home Basic, Home Premium és Ultimate verziókat érinti. Csak addig tudunk ilyen Windows 7-es gépeket venni, amíg nem fogynak el a raktárakból.
Egyedül a vállalati felhasználóknak szánt Windows 7 Professional lesz kapható még egy éven át. Ez nem meglepő, hiszen pont a cégek ódzkodnak attól, hogy a Windows 8 teljesen új kezelőfelületét kezdjék használni.
Fontos tudni, hogy a Windows 7 terméktámogatása is véget ér 2015 januárjában. A kiterjesztett terméktámogatás, ami magába foglalja a biztonsági frissítéseket, egészen 2020-ig tart, de jövő januártól nem számíthatunk új funkciókra, dizájnra.
feltöltve: 2014. november 5.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek