Hírek - Komoly hibát találtak, ami az összes Windowst érinti - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Komoly hibát találtak, ami az összes Windowst érinti

A Microsoft egyelőre még nem talpasztalt a sebezhetőséget kihasználó működő kódot, de azok megjelenése várható. A Heartbleed bug kihasználására is kevesebb mint 12 órát kellett várni.

A Microsoft bejelentette, hogy potenciálisan katasztrofális sebezhetőség található az összes Windows-verzióban. A cég szerint mindenkinek azonnal fel kell raknia a javítást (MS14-066), aki Windowst használ, főleg azoknak, akik honlapokat futtatnak.
A sebezhetőség a Microsoft secure channel (schannel) nevű biztonsági összetevőjében van, amely a SSL/TLS biztonsági protokollokat valósítja meg. A probléma az, hogy a speciálisan elkészített csomagokkal a támadók kódot futtathatnak a Windows-alapú szervereken.
Az ajánlás szerint a Windows szerverek vannak veszélyben, de a sebezhetőség minden Windowsban megtalálható, így a távolról kihasználható hiba az asztali felhasználókat is érintheti. Elég, ha bármilyen olyan szoftvert (mondjuk egy FTP-szervert) futtatnak, ami figyel az internetről érkező kapcsolatokra.
feltöltve: 2014. november 13.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek