Hírek - Sok weboldal elérhetetlenné vált a UPC hálózatán - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Sok weboldal elérhetetlenné vált a UPC hálózatán

Több népszerű weboldal és online szolgáltatás is elérhetetlenné vált a UPC hálózatából. A legfrissebb információk szerint a jelenség mögött nem hiba, hanem egy tudatos döntés áll.

A problémát az okozza, hogy április elsejei hatállyal a UPC felmondta a budapesti adatcserélő központon (BIX) keresztül történő ingyenes adatkicserélési egyezséget az Externettel, ettől a ponttól fogva pedig a két fél között nem folyik adat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy UPC ügyfelei nem érhetik el az Externet hálózatán lévő oldalakat, többek között több országos televíziócsatorna weboldalát és multimédiás tartalmait is.

Az értesülést a BIX forgalomirányító táblái is alátámasztják.
A UPC-t tulajdonló Liberty Global másfél éve döntött úgy, befejezi az ingyenes adatkicserélést a hazai szolgáltatókkal, és pénzt kér a hálózatába küldött adatokért. Ennek következménye, hogy szerdán megszűnt externetes peering egyezségük, mivel az Externet nem volt hajlandó a fizetéses konstrukcióra való átállásra.
A kérdés csupán az, hogy a többi szolgáltatóval kapcsolatosan is lesznek e a közeljövőben hasonló szankciók?
A UPC egyelőre nem szólalt meg az ügyben.
feltöltve: 2015. április 2.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek