Hírek - "A Windows 10 lesz a Windows utolsó kiadása" - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


"A Windows 10 lesz a Windows utolsó kiadása"

Érdekes bejelentést tett a redmondi cégóriás képviselője a napokban.

Hölgyeim és Uraim: megtörtént az, ami bár pletyka szintjén már korábban is többször felmerült, de mindeddig csak nem akart bekövetkezni - egészen eddig. A napokban a Microsoft ugyanis hivatalosan is megerősítette, hogy a Windows 10 nyári megjelenésével kvázi lezárul közismert operációs rendszer-családjának eddigi története.
"A Windows 10 lesz a Windows utolsó kiadása", közölte a cég egyik képviselője a vállalat a héten megrendezésre került Ignite konferenciáján. Az ominózus kijelentés nem más, mint Jerry Nixon, a Microsoft fejlesztői "igehirdetőjének" szájából hangzott el, aki fenti mondatával egy pillanatra minden bizonnyal komolyan ledöbbentette hallgatóságának tagjait.
Szerencsére a redmondi "hittérítő" később finomított az elsőre sokkoló bejelentésen, kifejtve, hogy pánikra nincs ok, és a fenti mondat nem azt jelenti, hogy a Microsoft a Windows 10 kiadását követően köszöni, és kivonul az operációs rendszerek piacáról, ez után pedig mindenki kénytelen lesz áttérni Linux-ra. Ehelyett a kijelentéssel arra célzott, hogy a Windows 10 lesz az utolsó olyan Windows, ami - számos elődjéhez hasonlóan - jól elváló és meghatározható, külön termékként fog megjelenni. A Windows ugyanis a jövőben egy folyamatosan fejlődő platformmá fog átalakulni, amiben nem lehet majd Windows 11-ről, Windows 12-ről és társairól beszélni. A rendszerhez ugyanis szinte napi szinten jelennek majd meg újdonságok, amik frissítések formájában minden korábbi verzióra is telepíthetők lesznek. Így a végfelhasználók számára gyakorlatilag értelmét fogja veszíteni a terméknévben megjelenő Windows verziószám fogalma. Mindez jól hangzik - de persze, mint mindig, az ördög itt is a részletekben lakozik. Nagy kérdés ugyanis, hogy a szóban forgó frissítések milyen feltételek mellett válnak majd elérhetővé a felhasználók számára (értsd: meddig lesznek ingyenesek), illetve, mi történik azokkal a Windows-okkal, amik frissítésével valamiért leállnak majd a felhasználók. Ezekre a kérdésekre egyelőre Redmond nem adta meg a választ - pedig ezek nélkül igazából értelmezhetetlen a folyamatosan fejlődő Windows fogalma.
feltöltve: 2015. május 9.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek