Hírek - Magyarország jobban teljesít... mobilnetben is! - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Magyarország jobban teljesít... mobilnetben is!

Az OpenSignal augusztusi jelentése szerint (amely ide kattintva megtekinthető) hazánk az igen előkelő harmadik helyen szerepel a világ mobilinternet-elérés sebességét tekintve. A magyar mobilszolgáltatók másodpercenként átlagosan 26,15 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak. Dél-Korea 41,34 megabites letöltési sebességgel veri a világot, Szingapúr 31,19 megabittel a második.

Az átlagos letöltési sebesség meghatározásánál a 3G és 4G szolgáltatások gyorsasága mellett a hálózati elérhetőséget is figyelembe vették a felmérésben. A földrajzi lefedettség helyett azt vizsgálták, hogy az idő hány százalékában hozzáférhető 3G vagy annál fejlettebb hálózat a felhasználók számára. Ez az arány a vizsgált 95 ország többségében meghaladta a 75 százalékot, Dél-Korea itt is első helyen áll 98,54 százalékkal.
Magyarország hálózati elérhetőségben csak a 46. helyen áll 85,31 százalékkal. 
Ez persze nem olyan meglepő, hiszen aki járt már eldugottabb vidéki helyeken az országban, tapasztalhatta, hogy sok helyen még mindig használhatatlan a mobilnet.
A felmérésben résztvevő országok majdnem felében még mindig inkább wifin keresztül kapcsolódnak a felhasználók a mobilhálózatra, ebben élen jár Hollandia, ahol a wifihasználat időaránya 70,05 százalék, míg a magyaroknál ez az arány 53,71 százalék.
A felmérés május 1. és július 23. között, több mint 800 ezer okostelefon-felhasználó bevonásával, OpenSignal-appon keresztül készült.
feltöltve: 2016. szeptember 2.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek