Hírek - Változik az ARTISJUS jogdíjigazolás módja - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Változik az ARTISJUS jogdíjigazolás módja

 

Mint az ismeretes, a különböző üres adathordozók után (memóriakártya, pendrive, CD/DVD/BD lemezek, stb), illetve 2020. január 1-ét követően már a számítógépekben és laptopokban található beépített merevlemezek/SSD, valamint a külső meghajtók után is jogdíjat kell fizetni. Az eszközökön eddig egy hologramos matricával kellett igazolni, hogy az adott termékkel kapcsolatosan a jogdíj megfizetésre került.

 A járványhelyzet miatt az Artisjus egy ideje már felfüggesztette a magánmásolási jogdíj igazolására szolgáló hologramos matricák kiadását. Az új tájékoztató szerint továbbra is marad ez az eljárásrend legalább 2021. május 14.-ig. Ez idő alatt az újonnan érkező jogdíj köteles termékeken nem lesz a megszokott matrica, a jogdíj megfizetése a kibocsátott számlán kerül igazolásra.
Az átmeneti időben a jogdíjfizetés rendje nem változik, az adatszolgáltatások is megtörténnek, mint eddig. Az Artisjus a magánmásolási jogdíjfizetést igazoló matricákat nem adja át, ehelyett a jogdíjfizetési értesítő száma (JFÉ) igazolja a jogdíjfizetést.
A jogdíjfizetési értesítő számát (JFÉ) felvezetjük az általunk értékesített termékek számlájára. A terméken matrica vagy egyéb igazolás nem lesz.
feltöltve: 2021. május 4.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek