Hírek - Jövőre jelentősen emelkedhetnek a táblagépek árai - innentől azok után is fizethetjük a jogdíjat - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


Jövőre jelentősen emelkedhetnek a táblagépek árai - innentől azok után is fizethetjük a jogdíjat

Egyik kezével enged, a másikkal szorít a gyeplőn az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Csökkenti a mobiltelefonok és a televíziózásnál műsorrögzítésre használt eszközök jogdíját, viszont bekerülnek a jogdíjköteles eszközök körébe a táblagépek is.

Az előadók, kiadók és szerzők jogkezelői elemzést készítettek, hogy milyen díjterhelés lehet indokolt hazánkban, illetve a jelenleg alkalmazott tarifarendszer megfelelő-e és hozza-e az elvárt célokat (pénzeket). A megszületett tanulmány végül azt mutatta ki, hogy a szabad zenei magánmásolások által generált fogyasztói többlet társadalmi szinten több mint 10 milliárd forint.

Szintén a felmérés eredménye, hogy kiderült, a magyar jogdíj rendszer kevés hordozótípust fed le, így azokra viszonylag magas díj jut. Ezért, ahogy a bevezetőben is említettük, új eszközt is bevontak a jogdíjrendszerbe – a táblagépet -, viszont a zenék és filmek másolására – állítólag – leggyakrabban használt két hordozótípus, a mobiltelefon és tv set-top-box díját csökkentik. A magyar táblagép felhasználók 93 százaléka állítólag végez olyan tevékenységet, ami szerzői jog által védett tartalom másolásával, tárolásával jár.

És hogy mennyi az annyi? Azt a mellékelt képen található táblázatból tudhatjuk meg.
feltöltve: 2013. december 28.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek