Hírek - WD: utolsókat rúgják az IDE (PATA) csatolófelületű merevlemezek - W-Comp Solutions - Teljeskörű számítástechnikai, informatikai és elektronikai megoldások

 
 


Elérhetőségeink:
 W-Comp Solutions Számítás-
   technikai és Elektronikai KFT.
  • székhely: 3300 Eger, Vasút u. 10.
  • telefon: (+36) 30 352-36-29
  • e-mail: info@w-comp.hu


WD: utolsókat rúgják az IDE (PATA) csatolófelületű merevlemezek

A régebbi gépek tulajdonosainak igényeit már nem sokáig szolgálja ki a gyártó.

A Western Digital bejelentette, hogy befejezik a párhuzamos ATA (Parallel ATA, PATA) csatolófelülettel rendelkező merevlemezek értékesítését. Bár a vállalat termékkínálatának legnagyobb hányadát már régóta az újabb SATA szabványra épülő tárolók alkotják, a régebbi gépek tulajdonosait sem hagyták magukra, hiszen a WD Caviar Blue sorozatban 3,5"-es, 7200 rpm-es merevlemezek többféle tárkapacitással is fellelhetőek.
Ennek azonban hamarosan vége, a rendelkezésre álló információk alapján a vállalat az összes PATA csatolófelületű terméke megkapta a termék értékesítésének befejezésére utaló PDN (product discontinuation notification) jelzést. A disztribútorok és OEM-ek (ha még lenne igényük) az utolsó rendeléseket még 2013. december 29-ig adhatják le, de ezt követően nincs tovább, megkapják az EOL (end of life) megjelölést. Ezt követően a WD már csak a felmerülő garanciális igényeket fogja kiszolgálni. Mindez nem jelenti a termékek azonnal eltűnését, a boltok polcán még egy ideig biztosan fellelhetőek lesznek a PATA csatolófelületű WD tárolók, de elérhetőségük a készlet csökkenésével párhuzamosan egyre korlátozottabb lesz.

forrás: prohardver
feltöltve: 2013. december 30.
W-Comp © 2013 Minden jog fenntartva! Főoldal    ::    Szolgáltatások    ::    Árak    ::    Elérhetőségek